Blue Root Tatoo

 • Info

Over ons 

Timen

Van jongs af aan ben ik geboeid door verschillende ambachten. Het tatoeëren is een van de oudste ambachten/kunstvormen ter wereld. Ik ben geïntrigeerd door de lange wereldwijde historie van tatoeages en de uiteenlopende betekenissen die ze kunnen hebben.

Al jarenlang is het mijn droom om te kunnen werken als tatoeëerder. Maar soms loopt het leven anders dan gedacht. Na een aantal banen in diverse werkvelden ben ik uiteindelijk beland in vaste dienst bij de overheid.

Door een bijzondere samenloop van omstandigheden kreeg ik het unieke aanbod om bij een ervaren tatoeëerder de basis van deze mooie kunstvorm te leren. Zo werd een langgekoesterde droom ineens werkelijkheid. Op gegeven moment diende de kans zich aan om een ruimte te kunnen huren die geschikt is als studio. Ineens was puzzel compleet en paste alle stukjes prachtig in elkaar. Blue Root Tattoo was geboren. Sinds kort run ik deze kleine studio samen met mijn vrouw Julia in het pand van Studio Cosi.

Ik stel hoge eisen aan mijn ontwerpen en mijn werk. Ik zal daarom enkel tatoeages zetten waarvan ik zeker weet dat deze binnen mijn kunnen liggen en neem graag de tijd om een goed resultaat af te leveren.

Julia

Samen met Timen werk ik met veel plezier in onze studio. Ik vind het erg leuk om samen met de jou te brainstormen over de mogelijkhedenen, wensen en ideëen. Het is een onbeschrijfelijk gevoel als het ons lukt om een ontwerp te maken waar onze klant blij mee is. Onder supervisie van Timen doe ik langzaam ervaring op met het tatoeëren. Voor kleinere en simpele tatoeages kun je dus nu ook bij mij terecht. 

 

 

Onze werkwijze

We werken zoveel mogelijk op afspraak. We nemen graag de tijd voor het maken van een goed ontwerp zodat we er zeker van zijn dat dit echt hetgeen is dat je voor ogen hebt.

We zetten geen tatoeages in het gelaat, (op of in) de ogen en in de mond. Overige zichtbare tatoeages in overleg en vanaf 21 jaar. 

Tatoeages op de handen raden we sterk af in verband met snelle slijtage. Hiervoor geven we geen garantie en is het bijwerken ook niet kosteloos. 

 

Maken van een afspraak

Voor het maken van een afspraak kun je ons een e-mail of whats-app bericht sturen. Hierbij verzoeken wij je om je ideeën helder te verwoorden en eventueel foto’s, schetsen bij te voegen om deze ideeën te verduidelijken.

We zullen contact met je opnemen voor het inplannen van een afspraak om het ontwerp te bespreken. Indien je ons hierna de opdracht geeft om je ontwerp verder uit te werken, vragen we hiervoor een aanbetaling. Deze aanbetaling zal na het zetten van de tatoeage in mindering worden gebracht op de prijs.

 

Leeftijd

Wij adviseren om een tatoeage pas te laten zetten vanaf 21 jaar. Vanaf deze leeftijd is het gemiddelde lichaam volgroeid. Daarbij vinden we dat je goed moet nadenken voordat je een tatoeage laat zetten aangezien je deze de rest van je leven mee zal dragen. In de praktijk blijkt dat de meeste cover-ups over tatoeages komen die voor de 21e zijn gezet. In pricipe is de minimale leeftijd voor het laten zetten van een tatoeage in onze studio 18 jaar. Afhankelijk van het soort tatoeage en de plaatsing kunnen we hier in overleg van afwijken.

 

Toestemmingsformulier

Voordat je bij ons in de stoel belandt, wordt je gevraagd een toestemmingsformulier in te vullen en te ondertekenen. In dit toestemmingsformulier staat onder andere een aantal vragen over je gezondheid. Het naar waarheid invullen van dit formulier is voor je eigen veiligheid. We zullen dit formulier naar je toesturen of aan je meegeven zodat je eventueel vooraf een arts kunt raadplegen. Mochten er nog andere (medische) zaken zijn die volgens jou van belang kunnen zijn, meldt dit ons.

 

Prijs van een tatoeage

De prijs van een tatoeage hangt af van verschillende factoren zoals de grootte, de plaats op je lichaam, je type huid, hoeveelheid details in het ontwerp en de kleurstelling. Om een goede prijsindicatie te kunnen geven, kun je het beste een afspraak maken voor bespreking van het ontwerp.

 

Vegan Inkt

Wij maken gebruik van vegan inkten van de merken Silverback en Eternal. Deze inkten bevatten dus geen dierlijke ingrediënten en zijn niet op dieren getest. 

Informatie vooraf

Tijdens de voorbespreking krijg je informatie die van belang is voordat je een tatoeage laat zetten. Zorg dat je deze goed doorleest. Je kunt deze informatie ook alvast hier doorlezen. Daarnaast willen we je ook wijzen op onderstaande huisregels: 

 • Zorg ervoor dat je goed uitgerust en niet onder invloed van alcohol en/of drugs op je afspraak verschijnt. Onder invloed betekent niet tatoeëren en aanbetaling kwijt.
 • Zorg dat je goed hebt gegeten van te voren.
 • Toestemmingsformulier wordt ingevuld en ondertekend voorafgaand aan tatoeëren.
 • Geluid van je mobiele telefoon dempen.
 • Er mag geen kopie gemaakt worden van de door ons toegestuurde/aangeboden ontwerpen. Gemaakte ontwerpen zijn speciaal voor jou ontworpen en zullen eenmalig worden gezet.
 • Verhindering graag z.s.m. aan ons doorgeven. We zullen dan een nieuwe afspraak inplannen. Kom je niet opdagen, dan ben je de aanbetaling kwijt.
 • Geen kinderen of huisdieren meenemen tijdens het tatoeëren.
 • Maximaal 1 persoon mee ter ondersteuning
 • In verband met hygiëne in de studio wordt je verzocht om schoon en fris in de stoel plaats te nemen. (geen overdadige parfum, aftershave en deodorant gebruiken)
 • In de behandelruimte wordt niet gegeten, gedronken of gerookt. Bij een langere sessie zullen hiervoor pauzes worden ingelast.
 • Nazorginstructies dienen te worden nageleefd. Dit is van groot belang voor de genezing en het uiteindelijke resultaat.
 • Als blijkt dat er na het genezen van de tatoeage (gemiddeld 6 tot 8 weken) delen niet goed gepakt hebben, dan zal dit binnen de garantietermijn kosteloos worden bijgewerkt.
 • Let op: De garantietermijn is 3 maanden na het zetten van de tatoeage, mits deze op de juiste wijze is verzorgd.
 • Betalingen kunnen contant worden voldaan. Ook is er de mogelijkheid om via een betaalverzoek of 'Tikkie' te betalen.
Blue Root Tattoo