Blue Root Tatoo

Facebook Instagram e-mail  Bel ons  Whatsapp

 Wij werken uitsluitend op afspraak.

Informatie  Foto's  Intiem 18+  Nazorg

Piercing 

Werkwijze

Een piercing zetten is maatwerk. We nemen graag de tijd voor je om de mogelijkheden voor de plaatsing te bespreken. Niet bij iedereen kan elke piercing gezet worden. Dit hangt af van de anatomie van jouw lichaam. Het is belangrijk om te weten welk sieraad je uiteindelijk zou willen dragen, zodat we je piercing optimaal plaatsen voor het gewenste sieraad.

Voordat we een piercing zetten gaan we eerst met jou in gesprek over de risico‚Äôs van piercings, zullen we je vragen stellen die betrekking hebben op jouw gezondheid en leggen we je het genezingsproces uit. Ook gaan we je uitgebreid vertellen hoe je jouw nieuwe piercing het beste kan verzorgen. Deze uitleg krijg je ook schriftelijk mee. Klik hier voor nazorgtips per piercingsoort.

Iedere klant vult een toestemmingsformulier in (vergeet je legitimatie niet mee te nemen). Ben je jonger dan 16 jaar dan moet je ouder/wettelijke vertegenwoordiger meekomen en voor jou het formulier ondertekenen. De ingevulde formulieren bewaren we zorgvuldig conform de AVG regels.

En dan is het zover, piercing gaat gezet worden! Je mag in de stoel plaatsnemen.

Alle sieraden, tangen en klemmen die wij gebruiken zijn steriel verpakt en worden in jouw bijzijn klaargelegd en geopend. We dragen handschoenen en desinfecteren deze voordat we gaan piercen.

De plek van de piercing en de omgeving hiervan  worden schoongemaakt. De plek waar de piercing komt wordt afgetekend en we laten jou goed kijken of dit naar jouw wens is. Als dit zo is dan gaan we de piercing zetten.  Dit gebeurt met een steriele piercingnaald of push-through systeem (ook bekend als schietoorbel). Het zetten van een piercing is niet pijnloos, maar is snel gebeurt. Als de piercer de piercingnaald weer teruggetrokken heeft, blijft er de canule (dun slangetje) achter in je huid. Deze word gebruikt voor het inzetten van het sieraad.

Als je sieraad er doorheen is moet er nog vaak een balletje of een andere sluiting op gezet worden. Zodra dit klaar is maakt de piercer de omgeving van je piercing weer schoon en controleert hij jouw sieraad nogmaals.

Vanaf nu ga je zelf voor je piercing zorgen. Het is erg belangrijk om de nazorginstructie op te volgen. Mocht je vragen hebben over de genezing van jouw piercing of je hier zorgen over maken, neem gerust contact met ons op.

Materiaal

Alle piercings worden in onze studio gezet met  steriele titanium sieraden. Dit geldt ook voor schietoorbellen. Aangezien het assortiment in chirurgisch staal uitgebreider is, kan ook hiervoor worden gekozen.

We maken gebruik van steriele tangen en klemmen van chirurgisch staal. Wij hebben ervaren dat we hiermee nauwkeuriger kunnen werken dan met plastic wegwerp materiaal. Al onze instrumenten reinigen en steriliseren we in eigen beheer. Dit gebeurt conform de wettelijke richtlijnen en is door de GGD geinspecteerd en goedgekeurd. 

 Leeftijd

Voor oorbellen in de oorlel hanteren we geen minimale leeftijd. Betreft het kinderen, dan overleggen we met de ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger.

Van 12 tot 16 jaar kunnen piercings worden gezet met toestemming en in aanwezigheid van de ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger. 

Vanaf 16 jaar mag je zelf beslissen met uitzondering van intiem piercings en piercings in de tepel. Hiervoor hanteren wij de leeftijd vanaf 18 jaar.

Indicatie geneestijden piercings 

oorlel

6 tot 9 weken

kraakbeen oor

3 tot 9 maanden

neus ( neusvleugels en neustussenschot)

7 tot 9 weken

lip

7 tot 9 weken

wenkbrauw

6 tot 8 weken

bridge

9 tot 12 weken

tong 

4 tot 6 weken

navel

6 tot 9 maanden

tepel 

3 tot 9  maanden

fourchette

3 tot 9 maanden

clitoriskapje

4 tot 6 weken

binnenste schaamlip

4 tot 6 weken

buitenste schaamlip

4 tot 6 weken

frenum/dolphin

6 tot 8 weken

voorhuid

6 tot 8 weken

hafada

6 tot 8 weken

dydoe/pubis

3 tot 6 maanden

guiche

3 tot 6 maanden

ampallang

3 tot 6 maanden

prince albert

4 tot 6 weken

apadravya

3 tot 6 maanden

 

Blue Root Tattoo & Piercing Assen

Blue Root Tattoo